5x Tuintrends 2022

Publicatiedatum: 25-02-2022
Aangepast: 19-07-2023

Tuintrends van 2022

Wilt u graag uw tuin vernieuwen of krijgt u binnenkort de sleutel van uw nieuwe woning en wilt u de tuin aanpakken? Dan is het handig om te weten wat de tuintrends van 2022 zijn. Ontdek welke trends u per se in uw tuin wilt terugzien. Vergeet niet een Pinterest bord aan te maken om uw hovenier en uzelf te helpen bij het realiseren van uw droomtuin. Benieuwd naar de 5x tuintrends van 2022?

De tuintrends van 2022 zijn:

  1. De verrukkelijke buitenkeuken
  2. De overkapping waardoor u het hele jaar van uw tuin geniet
  3. Aandacht voor de verduurzaming van uw tuin
  4. Genieten van een wellness in eigen tuin
  5. Geniet ook in de winter van een wintergroene tuin

#1. De verrukkelijke buitenkeuken

Een buitenkeuken is ideaal voor de fervente barbecueër die een volgende stap wil nemen met de installatie van een buitenkeuken. Steeds vaker wordt deze niet uitgevoerd met een traditionele grill maar met een kamado. Wist u dat een kamado feitelijk een ovenfunctie heeft waardoor u er veel meer mee kunt dan alleen grillen? Ook een spoelbak is een veelgebruikte toepassing om letterlijk buiten te koken en ondertussen te genieten van uw gezelschap onder het genot van een koud glas speciaalbier.

buitenkeuken

#2. De overkapping waardoor u het hele jaar van uw tuin geniet

Een overkapping is ideaal voor de zwoele zomeravonden. In combinatie met een schuur zorgt het ook voor een extra opbergruimte. Maar denk ook aan een complete buitenkamer dat volledig afsluitbaar is met een glazen pui, inclusief open haard en tv. Want daar kunt u het hele jaar door van genieten! Een ontwikkeling sinds het vele thuiswerken is het tuinkantoor. De plek om u terug te trekken om volledig geconcentreerd te werken en ondertussen te genieten van het buitenleven.

#3. Aandacht voor de verduurzaming van uw tuin

Een beregeningsinstallatie, een sedumdak of de aanleg van een wadi. Zomaar een paar populaire duurzame keuzes voor in de tuin. Allemaal met hun eigen voordelen die bijdragen aan de verbetering van het milieu. Antwan Tuinprojecten ontwerpt zoveel mogelijk duurzame tuinen waar u en de natuur blij van worden.

#4. Genieten van een wellness in eigen tuin

Heerlijk ontspannen in het weekend of na een lange werkdag. Waar kan dat beter dan in uw eigen wellness tuin? Denk aan een jacuzzi, sfeervolle verlichting een buitendouche of zelfs een sauna. Dé ingrediënten voor een wellness in eigen tuin.

tuintrends 2022 wellness tuin

#5. Geniet ook in de winter van een wintergroene tuin

De wintergroene tuin is here to stay. Met het veranderende klimaat brengen we meer tijd door in onze tuin en dan is het fijn om te genieten van een groene tuin. Bomen en struiken die wintergroen en bladhoudend zijn. Wel zo’n fijn aangezicht, dat geldt ook zeker voor uw beplanting in de voortuin. Zo is het altijd sfeervol thuiskomen.

Meer weten over de tuintrends van 2022?

Wilt u meer weten over de tuintrends van 2022 en hoe wij deze toepassen in uw droomtuin? Laat uw droomtuin ontwerpen door de hoveniers van Antwan Tuinprojecten. Met onze jarenlange ervaring en creatieve kijk op droomtuinen, helpen wij onze klanten aan een tuin waar het grote genieten kan beginnen.

of doe inspiratie op via onze gerealiseerde tuin >

tuintrends 2022