De plunge pool: een aanwinst voor uw tuin!

Publicatiedatum: 01-06-2022
Aangepast: 19-07-2023

Wat is een plunge pool?

De plunge pool begint steeds populairder te worden in Nederland. Het is de kleinere variant van een inbouwbad. U kunt er heerlijk in ontspannen en afkoelen tijdens hete zomerdagen. Het mini zwembad geeft u een vakantiegevoel in eigen tuin. Het is de ideale ontspanningsplek om te genieten met vrienden of familie.

Waarom moet u een plunge pool in uw tuin?
Wij zetten hieronder alle voordelen voor u op een rijtje!

#1 De plunge pool ook voor kleine tuin

Wilt u graag een zwembad in je tuin? Maar heeft u een kleine (stads)tuin waar eigenlijk te weinig ruimte is voor een groot ingebouwd bad? Dan is het mini inbouw bad in een kleine tuin een geweldige oplossing. U kunt nog steeds optimaal genieten van alle voordelen van een zwembad, maar levert veel minder ruimte in. 

#2 Het hele jaar door genieten met een verwarmde plunge pool

Op warme zomerdagen kunt u lekker afkoelen door een frisse plons in je plunge pool. Maar ook tijdens koudere dagen kan u nog steeds optimaal genieten door de ingebouwde waterverwarming. Door de kleinere oppervlakte van het bad, is de plunge pool in no time opgewarmd. 

#3 Minder onderhoud nodig

Door het kleinere formaat van de pool is er veel minder onderhoud nodig. Ook verwerken wij een zoutwaterelektrolyse systeem in het zwembad. Zo wordt het water op een natuurlijke manier behandeld, en is er geen (of weinig) desinfectiemiddel zoals chloor meer nodig. De kwaliteit van het water is hoger; het water voelt zachter aan, is beter voor de huid en voorkomt rode ogen. 

#4 Lagere kosten

Het kleinere formaat heeft ook een aanzienlijk voordeel voor de kosten die zijn verbonden aan zwembaden. Ten eerste is de aanleg een stuk goedkoper dan een groot zwembad. Maar ook vallen de energiekosten lager uit; er is natuurlijk minder water om te verwarmen. 

Wilt u een Plunge Pool aanleggen?

En nu horen we u al denken… Wat zijn de kosten die aan de aanleg van een mini pool zijn verbonden? Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn in bouw, bekleding, installatie en afdekking kunt u het zo gek maken als u zelf wil. De prijs hangt af van de keuzes die u maakt. 

Neem gerust contact met ons op voor prijsindicaties, inspiratie en eventueel een vrijblijvend gesprek. Dan bekijken we samen alle opties en kan u uw wensen bespreken. 

Meer voorbeelden van plunge pools:

Wij werken samen met Wellness Tuinier om de beste kwaliteit plunge pools te kunnen leveren aan onze klanten!