Een warm welkom in je tuin met RENY houtkachels

Publicatiedatum: 14-07-2023
Aangepast: 14-07-2023

Breng jouw buitenruimte tot leven met de elegante kachels die warmte en stijl combineren

Een essentieel element voor het optimaliseren van jouw buitenervaring is de keuze van de juiste kachel. In samenwerking met RENY, een toonaangevend merk op het gebied van houtkachels, terras houtkachels en houthaarden, willen we jou graag kennis laten maken met hun hoogwaardige producten. In deze blog ontdekken we de verschillende types RENY kachels en laten we zien waarom ze de perfecte warmtebronnen zijn voor jouw buitenruimte.

Houtkachels voor het terras

Als ervaren ontwikkelaar en fabrikant van terras houtkachels, heeft RENY een reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige modellen met een uitstekende afwerking. De moderne verbrandingssystemen van RENY zorgen voor een gesloten en CO2-neutrale verbranding, met een hoog rendement.

Een kenmerkend materiaal dat RENY gebruikt voor hun terras houtkachels is Cor-Ten-staal. Dit type staal reageert op de blootstelling aan de buitenlucht en ontwikkelt een beschermende “patina laag” (edelroest) met een opvallende warme roestbruine kleur. Deze laag zorgt ervoor dat het staal weerbestendig wordt en voorkomt verdere corrosie, waardoor de levensduur van de kachels wordt verlengd.

In tegenstelling tot de meeste terras houtkachels die een open vuur hebben, heeft RENY bewust gekozen voor een gesloten verbrandingssysteem. Deze keuze biedt meerdere voordelen. Allereerst resulteert het in een hoger rendement, waardoor je meer warmte haalt uit het hout dat wordt verbrand. Daarnaast zijn de emissiewaarden lager, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Bovendien zorgt het gesloten verbrandingssysteem voor een eenvoudige bediening, omdat het verbrandingsproces zichzelf reguleert.

De verschillende modellen

RENY biedt vijf verschillende modellen voor terras houtkachels aan. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje!

PIQUIA

De PIQUIA is een solide en compacte houtkachel van Cor-Ten staal, speciaal ontworpen voor gebruik buiten. Met zijn industriële uitstraling voegt deze terraskachel karakter toe aan elke buitenruimte. De kachel is voorzien van een verzinkt stalen deursluiting en roestvast stalen slotbouten, wat een mooi contrast creëert met het warme roestkleurige plaatmateriaal. Het onderstel van de versie met drie poten is gemaakt van roestvrij staal (rvs). Met de PIQUIA terraskachel geniet je van een gezellige plek buiten, waar je kunt genieten van de aangename warmte en het sfeervolle vuur, zelfs op koudere avonden in het voor- en najaar.

BIJUGA

De BIJUGA is een solide en stijlvolle houtkachel van Cor-Ten staal, speciaal ontworpen voor gebruik buiten. Het opvallende tijdloze ontwerp combineert strakke lijnen en vlakken met industriële accenten. De verbindingsnaden hebben naar buiten gevouwen plaatmateriaal, terwijl alle bouten en moeren zichtbaar zijn, wat bijdraagt aan het karakter van de kachel. De praktische hardhouten merbau onderdelen, zoals knoppen en duwstang, voegen niet alleen mooie details toe, maar worden ook niet te warm tijdens bediening. Met twee wielen en een duwstang aan de achterzijde is de BIJUGA eenvoudig verplaatsbaar. Het embleem op de kap symboliseert de samenwerking met Atelier René Knip. Met de BIJUGA terraskachel creëer je een gezellige buitenruimte waar je kunt genieten van de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur, zelfs op koelere avonden in het voor- en najaar.

QUARUBA

De QUARUBA is een solide en robuuste houtkachel van Cor-Ten staal, speciaal ontworpen voor gebruik buiten. Met zijn industriële uitstraling voegt deze kubusvormige terraskachel karakter toe aan elke buitenruimte. Wat de QUARUBA uniek maakt, is zijn modulaire constructie, waardoor je kunt kiezen tussen 1 tot 4 glaspanelen, afhankelijk van jouw voorkeur. De deursluiting is slim weggewerkt tussen het deurpaneel en de rechterpoot. Daarnaast is de uitvoering met een vloerplateau en vier onzichtbare wieltjes eenvoudig verplaatsbaar. Het plateau kan ook dienen als opslagruimte voor stookhout. Met de QUARUBA terraskachel creëer je een gezellige buitenruimte waar je kunt genieten van de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur, zelfs op koelere avonden in het voor- en najaar.

FENNEK

Het model FENNEK is het resultaat van een samenwerking tussen RENY en de gerenommeerde Nederlandse productontwerper Roderick Vos. Het strakke minimalistische design met een maximaal zicht op het vuur stond centraal bij de ontwikkeling. Deze terraskachel is volledig vervaardigd uit Cor-Ten staal, speciaal ontworpen voor gebruik buiten. Dankzij de modulaire opbouw kan er gekozen worden voor een dichte achterkant bekleed met vuurvast beton, waardoor de FENNEK ook geschikt is voor plaatsing onder een overkapping of tegen een wand. De FENNEK is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen. De gesloten verbranding zorgt niet alleen voor een veiligere, maar ook een veel efficiëntere verbranding. Met de FENNEK creëer je een gezellige buitenruimte waar je kunt genieten van de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur, zelfs op koelere avonden in het voor- en najaar.

QUERCUS

Het model QUERCUS is een solide en robuuste houtkachel van Cor-Ten staal, speciaal ontworpen voor gebruik buiten. Met zijn industriële uitstraling voegt deze kachel karakter toe aan elke buitenruimte. Deze unieke kachel creëert een gezellige plek buiten, waar je kunt genieten van de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. De geïntegreerde oven biedt de mogelijkheid om diverse maaltijden te bereiden, zoals pizza’s of broodjes. Bovendien is de bovenplaat ideaal voor het bakken van een eitje of het verwarmen van dranken zoals chocolademelk of glühwein. De QUERCUS wordt het middelpunt van jouw gezellige avonden in de tuin of op het terras, zodat je kunt genieten van het buitenleven, zelfs op koelere avonden in het voor- en najaar.

Met de diverse modellen van RENY kachels heb je de mogelijkheid om jouw buitenruimte te transformeren tot een gezellige plek vol warmte en sfeer. De hoogwaardige constructie, duurzame materialen zoals Cor-Ten staal, en de aandacht voor detail maken de RENY kachels een betrouwbare keuze voor gebruik buiten. Of je nu wilt genieten van een knisperend vuur, culinaire hoogstandjes wilt bereiden in de geïntegreerde oven, of gewoon wilt ontspannen bij de behaaglijke warmte, RENY biedt een scala aan opties om aan jouw wensen te voldoen. Neem voor meer informatie contact met ons op!