Van Dorp: onze partner voor hoogwaardig hout

Publicatiedatum: 19-07-2023
Aangepast: 19-07-2023

Bij Antwan Tuinprojecten weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste materialen te gebruiken bij het realiseren van bijzondere buitenverblijven, veranda’s, terrassen en schuttingen. Daarom vertrouwen we op de expertise en hoogwaardige producten van Van Dorp Hout, dé houtspecialist uit Zoetermeer.

van dorp hout

Onze samenwerking

Als trouwe klant van Van Dorp Hout hebben wij samen met hen al vele prachtige projecten gerealiseerd. Erik van Veelen, bedrijfsleider van Antwan Tuinprojecten, vertelt graag over de kracht van onze samenwerking en illustreert dit aan de hand van enkele luxe buitenverblijven die we hebben gebouwd met het prachtige ayous-assortiment. “Al geruime tijd werken wij nauw samen met Van Dorp Hout, zowel voor als sinds mijn overstap naar Antwan Tuinprojecten drie jaar geleden. Ik heb altijd prettig samengewerkt met Van Dorp Hout, zowel met mijn eigen bedrijf als nu met Antwan. Wat ons vooral aanspreekt, is dat de mensen van Van Dorp Hout altijd meedenken. Ze zijn oplossingsgericht en zetten zich volledig in voor het succes van onze projecten. Bovendien kunnen we snel schakelen en verliezen ze nooit het belang van de klant uit het oog. Als we een project starten, nemen we de klant indien gewenst al in een vroeg stadium mee naar Van Dorp Hout, zodat ze het materiaal van dichtbij kunnen bekijken en we samen de mogelijkheden en wensen kunnen bespreken. Ook betrekken we de architect al in een vroeg stadium, waarbij Van Dorp Hout de technische haalbaarheid van het ontwerp beoordeelt en de architect een tekening maakt. Deze driehoekssamenwerking tussen de klant, Van Dorp Hout en de architect is essentieel voor het succes van onze projecten.”

Bij Antwan Tuinprojecten leggen we ons voornamelijk toe op het bouwen van buitenverblijven, veranda’s, terrassen, vlonders en schuttingen. Wij ontzorgen onze klanten volledig bij het bouwproces en bieden de mogelijkheid om de houten ontwerpen zo luxe te bouwen als de klant wenst. Denk hierbij aan verlichting, heaters, speakers en andere speciale wensen. We maken uitsluitend gebruik van de beste en mooiste materialen die er te vinden zijn.

Termisch ayous-hout

Een van de materialen die we momenteel veel toepassen is het thermische ayous-hout. Dit hout is bijzonder populair vanwege zijn prachtige gelijkmatige vergrijzing en kan onbehandeld worden gebruikt. Als de kleur behouden moet blijven, is behandeling echter vereist. Ayous-hout is uitermate geschikt als gevelbekleding en kan ook in het interieur worden toegepast. Het hout is zeer zacht en gemakkelijk te bewerken met handgereedschap. Daarnaast is ayous-hout zeer licht van gewicht, wat het gebruik ervan extra aantrekkelijk maakt.

Bij ayous-hout is het belangrijk om onderscheid te maken tussen gemodificeerd en niet-gemodificeerd hout. Wij maken doorgaans gebruik van thermisch gemodificeerd ayous-hout, dat Van Dorp Hout in verschillende profielen, diktes en lengtes kan leveren. Dit hout heeft een zeer lange levensduur van ruim 20 jaar en is uitstekend geschikt als gevelbekleding.

Voorbeelden van gerealiseerde tuinen in samenwerking met Van Dorp Hout

Een fraai buitenverblijf dat we hebben gebouwd met ayous-hout bevat een volledig uitgeruste gym, waarbij alle apparatuur digitaal wordt aangestuurd. Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van bamboehout, dat een prachtig materiaal is voor terrassen. Ook het veelzijdige product Millboard wordt door ons vaak gebruikt voor verschillende toepassingen.

Een ander mooi voorbeeld van de samenwerking met Van Dorp is deze prachtige tuin met een overkapping en buitenkeuken. Ook hier is voor de wanden van de overkapping ayous-hout gebruikt.

Wij geloven dat de toepassing van natuurlijke en duurzame houten materialen in de tuin en voor buitenverblijven alleen maar zal toenemen. Dankzij ons partnerschap met Van Dorp Hout kunnen wij nu en in de toekomst voldoen aan alle behoeften van de markt. Wij blijven nauwlettend de laatste trends volgen, zodat we altijd de meest actuele en hoogwaardige materialen kunnen aanbieden aan onze klanten.

Bent u op zoek naar een partner die met u meedenkt en prachtige buitenverblijven kan realiseren met hoogwaardige houten materialen? Dan bent u bij Antwan Tuinprojecten aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen in samenwerking met Van Dorp Hout.