Boomverzorging

Boomverzorging

MAGNOLIA SOULANGEANA 'Valse tulpenboom, beverboom'

Bomen verdienen speciale verzorging door gespecialiseerde en opgeleide hovenier-vakmensen. Deze vakmensen werken bij Antwan Tuinprojecten. Een boom is een belangrijk onderdeel van uw tuin en kan voor veel plezier zorgen als de boomverzorging op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Onderhoudsnoei en controle
Kappen van bomen
Drastisch snoeien of kandelaren
Stormschade
Uitlichten van de kroon
Stobben frezen
Ploffen van bomen

Onderhoudsnoei en controle

Een boom kan voor heerlijke schaduw zorgen in de warme zomermaanden. Maar deze kan ook te groot worden waardoor hij te veel zon wegnemen uit uw tuin. Antwan Tuinprojecten kan deze boom op gewenst formaat voor u snoeien zodat u weer heerlijk kan genieten in uw tuin!
Heeft u jonge bomen geplant? Dan is het raadzaam om deze regelmatig door een vakman te laten controleren. Bij de controle wordt er gelet of de boom afwijkingen, ziektes, dubbele toppen of een kroonopbouw heeft. Hoe eerder men dit ontdekt hoe beter dit te verhelpen valt! Zo kunt u lang en optimaal genieten van een mooie en gezonde boom.

Kappen van (gevaarlijke) bomen

Bomen kunnen te groot worden voor uw tuin en een gevaar voor de omgeving vormen. Denk aan rotting, ziektes of wellicht overlast door de grootte ervan. Is dit het geval? Dan is het verstandig om deze te kappen. Antwan Tuin Totaal kan deze boom voor u kappen op een veilige en verantwoordelijke manier.

Drastisch snoeien/kandelaren

Moet uw boom heel erg ingeperkt worden maar wilt u hem wel behouden? Dan is kandelaren daar een goede oplossing voor. Met kandelaren worden alle takken van een boom zodanig afgezaagd dat de boom iets weg heeft na de snoei van een kandelaar. Er groeien na verloop van jaren weer nieuwe takken voor terug.

Stormschade

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het in Nederland flink kan stormen. Ook bomen hebben hier last van, ze hebben het vaak zwaar te verduren. Ze verliezen takken of dreigen soms zelfs om te vallen! Ook voor stormschade aan uw boom bent u bij Antwan Tuinprojecten aan het goede adres.

Uitlichten van de kroon

Het uitlichten van de kroon is bedoeld om de belasting op de gesteltakken te verminderen en de lichttoetreding in de kroon te stimuleren. Lichtval stimuleert immers de groei van de bladmassa in de binnenkroon. Door de bladtoename vormt zich extra dikte groei, wat het risico van uitzakkende takken of zelfs uitbrekende takken sterk verminderd! U boom wordt hierdoor weer een genot om naar te kijken!

Stobben frezen

Met de stobbenfrees kan Antwan Tuinprojecten de stobbe en wortels van een gerooide boom stukmaken zodat voorkomen wordt dat deze weer opnieuw uitloopt.

Ploffen van bomen

Wanneer een boom zijn voeding- en vochtbehoefte niet op een natuurlijke wijze kan krijgen, gaan de wortels op zoek naar water en nodige zuurstof. Hierdoor ontstaat wortelopdruk. Wortels afhakken om dit tegen te gaan is een tijdelijke oplossing. De wortels groeien terug en het probleem begint weer opnieuw. Om het probleem op te lossen is ‘’ploffen’’ een goed alternatief. Met ploffen worden de storende lagen in bodem doorbroken.  De boom wordt daarna bemest waardoor het bodemleven wordt gestimuleerd.  Zo hebben de wortels diep in de grond weer genoeg voeding en vocht zodat wortelopdruk voorkomen wordt.

Meer weten over het verzorgen van uw boom?

Heeft u vragen over boomverzorging? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook als u graag uw tuin en bomen wilt laten onderhouden.

Meer weten over tuinonderhoud