Luxe houtconstructies

Luxe houtwerken in de tuin

Hout is het beste wat de natuur uw tuin te bieden heeft. Hout is ijzersterk. Hout is duurzaam. En hout is uitstekend bestand tegen ons veranderende klimaat. Hout is er voor iedereen en in elke tuin! Welke bijzondere toepassingen u ook bedenkt. De kans is groot dat wij het geschikte stukje hout ervoor hebben voor uw:

  1. Pergola.
  2. Beschoeiing of damwand.
  3. Vlonder bij de vijver.
  4. Luxe werkschuurtje.
  5. Nieuwe fietsenhok.
  6. Leuke boomhut voor de kinderen.
  7. Een carport voor uw nieuwe auto.

Elke houtsoort voor uw tuin heeft zijn eigen verhaal. Onze houtsoorten komen uit alle landen van de wereld. Ze zien er allemaal anders uit. Ze zijn op hun eigen manier duurzaam en hebben bijna allemaal een andere gemiddelde levensduur. De ene houtsoort is makkelijker te bewerken dan de andere. Het ene hout is harder dan het andere hout. De ene is wel geschikt voor een vlonder en de andere is meer geschikt voor een bank.

Hout is een perfect natuurproduct om te gebruiken in uw tuin. Maar het is wel belangrijk om onderscheid te maken in een aantal zaken:

  1. Welke houtsoort we gaan gebruiken hangt af van de vraag wat we van hout moeten maken.
  2. Hoe erg moeten we het hout bewerken?
  3. En hoelang moet u houten constructie meegaan?

Al onze houten producten maken we precies op maat. Een tuinhuis in een lastige hoek van uw tuin? Een afwijkende maat schutting? Dat is geen probleem! Bijna alle vormen en maten zijn mogelijk bij onze houten constructies.

Vragen stellen houten constructie


Een pergola als blikvanger met of zonder zonnedoek

Een pergola met of zonder planten. De layout van een pergola valt op. En elke pergola is uniek te maken. En veel beter dan een veranda als je van zonnen houdt. En dat zorgt ervoor dat het nog lekkerder en leuker is om met de zon in de tuin te zitten. En een zonnedoek beschermt je tegen verbranden!


Een beschoeiing of damwand

Hebt u hoogteverschil in de tuin? Of heeft u water in of rondom uw tuin? Dat water wilt u niet in huis krijgen. Dan heeft u een wand nodig. Die wanden of beschoeiingen maken wij van het mooiste hardhout. Want vindt u ervan?

tuin project


Een luxe vlonder in de tuin

Niet elke houtsoort is geschikt voor uw tuin. Buiten is het nat en droog. Soms is het koud en soms is het warm. Overdag is het licht en ’s nachts is het donker. Hout komt in aanraking met UV. In de natuur wonen schimmels en insecten die uw houten vlonder kunnen aantasten.

Een vlonder is de subtiele overgang van uw woning naar de tuin. Daarom is het een heel belangrijk onderdeel van uw buitenkamer. U wilt een houten vlonder. De kans is heel groot dat u al heel wat ideeën hebt hoe uw vlonder eruit moet zien.

Bijna iedereen denkt bij een vlonder aan een terras. Maar wat dacht u van een verhoogde vlonder met een houten trap. Of een verdiepte vlonder aan uw vijver? Een rand om uw zwembad heen. Een luxe zithoek waar u kunt lunchen. Of een speelgelegenheid voor uw kinderen. Met behulp van houten vlonders kunnen we heel creatief omgaan met de ruimte van uw tuin door hoogteverschillen te creëren.


Een houten schuur of een boomhut

Wij bouwen een houten schuur zoals u dat wilt. Geïsoleerd of ongeïsoleerd.  Voorzien van dakpannen of riet. Zoekt u naar extra ruimte voor uw gereedschap of een plek om ook in de winter te kunnen klussen? Of wilt u uw tuinhuis inrichten als gastenverblijf of gaan gebruiken als kantoor aan huis. Misschien wilt u graag een keuken in het tuinhuis. Zo kunt u makkelijker een hapje of een drankje pakken. In één zin kunnen we het wel samenvatten. Met een luxe houten tuinhuis haalt u zoveel meer uit uw tuin. Die anders is dan het standaard tuinhuisje.

En dan. Een tuinhuis met of zonder overkapping. Hoe groot moet uw nieuwe schuur worden? Welke houtkleuren spreken u aan. Wilt u een ijzeren schuifdeur of een houten deur? Samen denken we na over de hele aankleding en de perfecte styling van uw luxe schuur.

Hovenier Rotterdam: Composieten vonder, kunstgras en eiken schuur


Een houten carport of huisje

Een luxe en ruime carport is meer dan alleen een dak boven uw auto. Nee, met bijvoorbeeld een luxe rieten dak ziet uw carport er ineens heel anders uit. In de winter loopt u lachend de buurman voorbij richting u auto onder de houten carport. En in de herfst en de lente ziet u de andere buurman al voor de zoveelste keer richting de wasstraat rijden. En in de zomer hebt u heel wat minder zweetdruppels op uw voorhoofd staan.

Maar u kunt er ook heerlijk onder een carport zitten. Een houten carport laten bouwen is helemaal niet ingewikkeld. Want bij een houten carport is er geen fundering, isolatie of ander metselwerk nodig. En dat maakt de prijs van uw luxe carport heel aantrekkelijk.

tuin project


Uw luxe constructie begint vandaag

Houd u ook van hout? Dan gaan wij een natuurlijke warmte in uw tuin creëren. Met onze creativiteit en een aantal leuke houten planken zorgen wij ervoor dat uw houten droom werkelijkheid wordt.

Houten offerte aanvragen