Strakke achtertuin

Strakke achtertuin

Rechte lijnen, rechthoekige objecten en veel ruimte voor groen, is er in deze strakke achtertuin. Er is een ruime zitplek in het centrum van de tuin gecreëerd. Daar omheen is een fijne afwisseling van hoge en lage planten. En ook zorgt de afwisseling van materialen ervoor dat deze tuin aangenaam is. Zo wordt donker en licht hout gecombineerd. Een vlonder is aangelegd onder de pergola en een maatwerk cortenstaal scheidingswand is een prachtige onderbreking van de tuin.

Uw droomtuin laten aanleggen? >

strakke achtertuin

Strakke tuin met siergrassen

Deze strakke tuin met siergrassen is de perfecte combinatie als u graag een oase van rust wilt. de rechte, strakke vormen zoals het vierkante terras, de rechthoekige cortenstaal afscheiding en de rechthoekige vlonder zorgen samen voor de juiste balans in de tuin. Het speelse effect zit ‘m in de groene borders zijn er tussendoor zijn aangelegd.

 

Cortenstaal als sfeerbepaler in de tuin

De scheidingsmuur van cortenstaal maakt een statement in de tuin. Om dit te versterken, is het materiaal ook toegepast voor de plantenbakken. Opnieuw is er gekozen voor een vierkante vorm, voor uniciteit. De zwarte en grijze sobere tinten worden op natuurlijke wijze opgehaald door het roestbruine cortenstaal. Een aanwinst voor deze tuin.

Specificaties van de tuin
In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen.

Tuinafscheiding: Schutting achterzijde zijn verstelbare lamellen.
Pergola: Gemaakt van douglas hout en daarna zwart geschilderd.
Verharding:  Keramische tegels van MBI gecombineerd met multicolor Kandla
Beplanting: Siergrassen in verschillende vormen gecombineerd met uitbundig bloeiende beplanting
Plantenbak: Cortenstalen plantenbakken van Adezz
Verlichting: In-Lite mini scopes zorgen voor een indirect licht

Wilt u meer weten over deze strakke achtertuin?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze strakke achtertuin met vierkante vormen? En bent u benieuwd of wij ook uw droomtuin kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op. Al jarenlang zijn wij dé hovenier van Rotterdam en omgeving en weten als geen ander wat ervoor nodig is om een tuin te ontwerpen en realiseren waar u jarenlang van geniet. Ontdek het zelf. Bereid u voor met ‘Pin uw droomtuin’ en maak uw eigen moodboard aan. Wilt u liever eerst een tuinontwerp aan huis laten maken dan is dat mogelijk. Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op
voor uw droomtuin