Sedumdak

Sedum dakbedekking

sedumdak

Sedum dakbedekking voor een mooi groen en duurzaam dak. Wilt u graag uw steentje bijdragen aan het milieu of gewoon een originele uitstraling geven aan uw huis? Overweeg dan een sedumdak.

Vraag direct een offerte aan of lees verder.

Vraag offerte aan

Wat is sedum dakbedekking?

Een sedum dakbedekking bestaat uit vetplantjes. Het zijn kleine vetplantjes die geen dikke bodem nodig hebben om in te wortelen, waardoor dit dak behoort tot een lichtgewicht groendak. De plantjes houden zich goed staande in het wispelturige Hollandse klimaat. Zo kunnen ze goed tegen vocht en tegelijkertijd is de felle zon ook geen probleem. De bladeren van de plant nemen het water op en hiermee beschermen ze zichzelf tijdens de zomerse dagen. Deze bijzondere eigenschap maakt deze plant enorm geschikt voor het toepassen voor een sedumdak. Het heeft weinig onderhoud en verzorging nodig en is toe te passen op zowel platte als schuine daken.

Voor- en nadelen van sedumdak

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een sedumdak?

Voordelen sedum dakbedekking

Weinig onderhoud
Doordat de vetplantjes zichzelf goed kunnen onderhouden is er verder weinig onderhoud nodig aan het sedumdak. Van tijd tot tijd is het alleen van belang om het onkruid te verwijderen.

Isolerende werking
Een sedumdak functioneert als warmte- en geluidsisolator. Denk aan vallende regen of hagel. Dit kletterende geluid wordt gedempt. Daarnaast houdt de sedumlaag in de winter warmte vast en in de zomer heeft het juist een verkoelend effect.

Langere levensduur
De planten beschermen het dak waardoor sedum dakbedekking ervoor kan zorgen dat een dak gemiddeld genomen langer meegaat in vergelijking tot een regulier dak.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Een sedumdak bindt CO2 en fijnstof en vertraagt de waterafvoer door de buffering van water in de plantjes. Daarnaast verhoogt het het rendement van zonnepanelen.

Nadelen sedum dakbedekking

Sedum daken voor je huis of bedrijfspand

Lekkage
Zomaar ergens een sedumdak laten aanleggen is niet aan te raden. Kies niet op basis van prijs, maar op basis van kundigheid en kwaliteit. Als een sedumdak niet goed wordt aangelegd, kan dit leiden tot lekkages. Kies met een gerust hart voor Antwan Tuin Totaal

Zwaar dak
Het extra gewicht van de bodem voor de plantjes en de plantjes zelf kunnen ervoor zorgen dat er een versterking van de dakconstructie nodig is. 

Extensief dak

Een sedum dakbedekking valt onder de categorie extensief dak. Een extensief dak is maximaal 15 cm dik en de beplanting is niet hoger dan 50 cm. Denk wat betreft beplanting aan sedum, lage grassen en kruiden.

Sedamdak kosten

Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs. Een goed opgebouwd dak bestaat uit een beschermende vilt laag, drainageplaten en substraat. Vervolgens worden de sedummatten uitgerold en bemest. De gemiddelde kosten van een sedumdak liggen ongeveer tussen de €30 en €65 per vierkante meter.

Sedum laten aanleggen

Wilt u graag een sedum dakbedekking? Vraag dan vrijblijvend een offerte. Heeft u specifieke vragen of wensen neem dan contact op en wij adviseren u graag bij het laten aanleggen van uw groene dak.

Neem contact op