Onze werkwijze

Onze werkwijze uitgelegd in 9 stappen:

Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze. Dit doen we aan de hand van 9 stappen. Zo weet u precies wat u bij ons kunt verwachten.

Stap 1 ⇓

Interesse
 

U bent op zoek naar een tuinontwerper of hovenier. Onze stijl en werkwijze spreekt u aan of wellicht heeft u en tuin gezien die ontworpen of aangelegd is door ons. Wat moet u doen?

Stap 2 ⇓

Contact
 

U wilt graag dat wij vrijblijvend bij u langskomen voor een eerste gesprek. Wij vragen u zich te oriënteren middels ons moodboard hierdoor krijgen wij een goed beeld van uw wensen. Het is goed om nu al over het budget na te denken. Ook plannen we een datum voor een afspraak met de tuinontwerper. Maak meteen met ons een afspraak via dit formulier of bel of mail ons.

Stap 3 ⇓

Eerste afspraak
 

Bij stap 3 in onze werkwijze, komen wij bij u op locatie kijken en we wisselen wensen en ideeën uit. We spreken over de kosten voor een tuinontwerp.

Stap 4 ⇓

Eerste ontwerp
 

Aan de hand van ons eerste gesprek maken wij een conceptontwerp. Dit is geen schets maar een gedetailleerd en uitgewerkt tuinplan. Dit geeft immers gelijk een duidelijk beeld van de werkelijke situatie. Binnen 3 weken is dit conceptontwerp klaar.

Stap 5 ⇓

Vervolg afspraak
 

Als dit concept ontwerp klaar is wordt u uitgenodigd om het tuinontwerp in onze atelier in Rhoon te komen bekijken. Naast het ontwerp krijgt u referentiebeelden te zien. Zo ontstaat een duidelijk beeld van het tuinontwerp en het ook echt voor u kunt zien. Dit tuinontwerp mag u meenemen naar huis om het nog eens goed te bekijken en bespreken. Desgewenst kan er een raming gemaakt worden van de kosten voor het aanleggen of renoveren van de tuin.

Stap 6 ⇓

Definitief tuinontwerp
 

Naar aanleiding van uw opmerkingen en aanvullingen wordt het tuinontwerp, in overleg met u, aangepast. Dit kan ook meerdere keren nodig zijn, het plan moet uiteindelijk helemaal aan uw wensen voldoen. In het definitieve ontwerp zijn ook zaken meegenomen zoals het beplantngsplan, lichtplan en een eventueel beregeningsplan.

Stap 7 ⇓

Kostenraming
 

U hebt een tuinontwerp waar u helemaal tevreden mee bent. Maar nu de uitvoering. Wij maken vrijblijvend een gespecificeerde kostenraming voor de realisatie van uw tuin. U wilt weten waar u aan toe bent, zonder verrassingen en extra kosten achteraf. We maken een afspraak en bespreken de offerte.

Stap 8 ⇓

Realisatie
 

Als wij er samen uitkomen dan begint het eigenlijk pas echt! Van een plan getekend op papier naar de realisatie van een tuin rondom uw woning. De planning wordt samen besproken: wanneer start de hovenier? Hoe lang gaat het duren? Via een speciale kaart worden de omwonenden ingelicht. Voorkomen is immers beter dan genezen! Tijdens de tuinaanleg is er regelmatig contact en komt de uitvoerder verschillende keren langs om te zien of alles naar tevredenheid verloopt.

Stap 9 ⇓

Nazorg
 

Tijdens de oplevering bespreekt u met onze uitvoerder het proces en de daadwerkelijke uitvoering. Het kan echter gebeuren dat levend materiaal het toch niet haalt. Dit wordt gedurende het hele jaar kosteloos vervangen. Wij nemen zelf contact op om de inboet te bespreken. Wij lopen dan gelijk de tuin met u door om aanwijzingen te geven en u te helpen met het realiseren van het gewenste eindbeeld.
 We bieden u na oplevering vrijblijvend een onderhoudsvoorstel aan zodat u zelf de keuze kunt maken. Zie voor meer informatie ons tuinonderhoudsprogramma.