Tuin met mediterrane bomen, aluminium pergola en overkapping

Tuin met mediterrane bomen, aluminium pergola en overkapping

In deze tuin is er gebruik gemaakt van mediterrane bomen als echte eyecatchers. Ook is er een gezellige zithoek gecreëerd met daar omheen een zwarte, aluminium pergola. De keramische tegels zijn aangelegd in de Romfix, waardoor verzakking wordt voorkomen. In de maatwerk overkapping met een groen dak is er verlichting ingebouwd, en gebruik gemaakt van Flex Fence.

Uw droomtuin laten aanleggen? >

Tuin mediterrane bomen en aluminium pergola

Aluminium pergola

Door gebruik te maken van een (aluminium) pergola kan u heel makkelijk een aparte ruimte in uw tuin maken, zonder dat deze ruimte helemaal afgesloten wordt. Dit zorgt voor een mooie afscheiding tussen de rest van uw tuin, en geeft de tuin meer sfeer. In deze tuin is er gekozen voor een zwarte, aluminium pergola, die op maat gemaakt is. Een aluminium pergola heeft een aantal voordelen ten opzichte van houten pergola’s. Aluminium is bijvoorbeeld veel duurzamer; het gaat jarenlang mee. Ook zullen aluminium pergola’s veel minder snel verkleuren, verbuigen of barsten. Daarnaast is dit materiaal veel onderhoudsvriendelijker; u hoeft de pergola maar eenmaal per jaar te reinigen.

Deze zwarte, aluminium pergola heeft een strakke en moderne uitstraling. Hierdoor past deze in veel tuinen perfect bij de rest van het ontwerp.

Mediterrane bomen als eyecatchers

Door gebruik te maken van brede borders met laagbegroeiing (onder andere siergrassen) komen de mediterrane bomen mooi tot hun recht. De meerstammige steeneik en de olijfboom geven de tuin een mediterrane sfeer en zijn echte eyecatchers in deze tuin. De olijfboom is geplant in een grote, witte aluminium plantenbak van Adezz. Deze plantenbakken gaan erg lang mee en hebben een moderne look. Rondom de plantenbak is er een strook kunstgras gelegd.

Overkapping met groen dak

Bij deze maatwerk overkapping, of tuinkamer, is er gekozen voor wandbekleding met Ayous Triple Rhombus. Deze populaire houtsoort wordt steeds vaker gekozen voor schuttingen en overkappingen, en kan zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden. Ook is Ayous thermisch gemodificeerd en erg duurzaam (levensduur ruim 20 jaar). In de houten zijwand is er een schuifkast ingebouwd. Zo is er een slimme en effectieve opbergruimte gemaakt, die ook onzichtbaar is. Aan een zijde van de overkapping is er een wand van zwarte Flex Fence (lamellen) geplaatst. Hierdoor is er een leuk doorkijkje naar het groen en het water dat zich achter de tuin bevindt. Ook heeft de overkapping ingebouwde verlichting. Er is gekozen voor wandlampen en spotjes in het plafond. Maar wat deze overkapping echt onderscheidt is het groene dak. Zo vergroen je je tuin nog meer, en versterk je de biodiversiteit.

Bestrating

Voordat de bestrating gelegd is, is er een drainagemortel van Romfix gelegd. Dit is de oplossing voor eventuele verzakking, en voorkomt ook de groei van onkruid. Hierna zijn de keramische tegels verlijmt op de drainagemortel.

Schuttingen

Ook bij de schuttingen is er wederom gekozen voor Ayous Triple Rhombus. In tegenstelling tot de overkapping zijn de Ayous planken hier horizontaal geplaatst. De schutting is mooi afgewerkt met een zwarte dekplank van Douglas hout.

Specificaties van de tuin

In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen:

Schuttingen: Hardhouten frame met Ayous Triple Rhombus; dekplank van zwart Douglas

Verharding: Tegels van Trivium; Emperor Liberty medium 90x30x2

Overkapping: Ayous Triple Rhombus (Van Dorp Hout) en zwarte Flex Fence

Verlichting: Resonate wandlamp white and colors en Philips Hue Outdoor Lily spot Zwart

Beplanting: Vaste planten mix, olijfboom (BoomNL) en meerstammige steeneik

Pergola: DDOUBLEYOU STEEL; RAL 9005

Kunstgras: Royal Grass; Magnifique 52 Easy Lawn

Plantenbak: Aluminium 2000x2000x400; RAL 9010 (Wit)

Wilt u meer weten over deze tuin met mediterrane bomen, aluminium pergola en overkapping?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze ruime tuin met mediterrane bomen, aluminium pergola en overkapping? En bent u benieuwd of wij ook uw droomtuin kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op. Al jarenlang zijn wij dé hovenier van Rotterdam en omgeving en weten als geen ander wat ervoor nodig is om een tuin te ontwerpen en realiseren waar u jarenlang van geniet. Ontdek het zelf. Bereid u voor met ‘Pin uw droomtuin’ en maak uw eigen moodboard aan. Wilt u liever eerst een tuinontwerp aan huis laten maken dan is dat mogelijk. Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op
voor uw droomtuin