Tuinen op het dak

Een groen dak laten aanleggen

Tuinen op het dak zijn ongekend populair. Stelt u zich eens voor dat uw dak een kleurrijke deken op uw woning is? Niet een dak waar onkruid groeit. Nee een groen dak is net zoals uw tuin een geplande en bewuste beplanting.

Een daktuin is dé groene en duurzame uitbreiding voor de standaard dakpannen. Een daktuin is (1) volgens ons mooi. Een groen dak is (2) goed voor het milieu. En niet te vergeten is uw (3) tuin op het dak goed voor uw portemonnee.

Voor alle soorten daken een groene oplossing. Daar gaan we voor.

Meer weten over tuinen op het dak

Sedum daken voor je huis of bedrijfspand

De voordelen en de nadelen van een daktuin

Dit zijn de voordelen van een tuin op het dak

Een daktuin heeft heel wat persoonlijke voordelen. Wij leggen groene daken van Urbanscape aan. En die zijn een eenvoudig aan te leggen. En ze verwerken gesteenten in hun groene daken. Daardoor zijn ze duurzaam en gaan ze langer mee. Maar dat is nog niet het enige voordeel:

  • Uw groene dak isoleert. Dus bespaart u op energie. En dat scheelt mooi wat geld.
  • Het is aangenamer in huis. Want het dak koelt in de zomer en houdt in de winter warmte vast.
  • Het is stiller in uw woning. Uw kans op een betere nachtrust neemt hierdoor toe en u werkt in alle rust thuis. Want het groene dak houdt veel geluid tegen.
  • U verlengt de levensduur van uw gewone dak. U investeert dus in een groen dak. Dat kost geld. Maar de planten zorgen ervoor dat uw dak beschermd is tegen zon, regen, wind en vorst.
  • Dat betekent dat u uw dak minder hoeft te onderhouden. Dat scheelt tijd, energie en geld.
  • Hebt u zonnepanelen? Dan worden die Omdat uw dak koeler is gaat het rendement van uw zonnepanelen omhoog.
  • Uw groene dak buffert. Dat voorkomt plassen water op uw dak en in de tuin na een heftige regenbui. En die buien komen steeds vaker voor.

Maar het is ook voordelig voor uw omgeving. Uw buurt krijgt meer groen. Fijnstof en CO2 wordt meer opgevangen. U bent dus goed voor uw omgeving. Gratis en voor niets als u een groen dak heeft.

En dit zijn de nadelen van uw groene dak

Een groen dak is mooi en uniek. Maar niet elk dak is geschikt voor een groen dak.

De investering is op korte termijn niet goedkoop. Die verdien je op lange termijn terug. Daarnaast is de groei van uw daktuin niet 100% te sturen. En heel soms komt het voor dat wortels voor lekkage zorgen.

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor een groen dak van Antwan?

Is mijn dak geschikt?

Sedum tuindak

De prijs van een groen dak

Wat kost een tuin op het dak nu precies? Dat is helemaal afhankelijk van uw type dak en de grootte van uw dak. Een groen dak is nu bijvoorbeeld sneller aan te leggen op een plat dak dan een schuindak. De kosten voor een dak van ongeveer 30 vierkante meter zijn €2.000 en een dak van 100 vierkante meter zijn ongeveer €5.000.

Subsidie bij tuinen op het dak

Maar: misschien geeft uw gemeente u wel subsidie als u een groen dak laat aanleggen. Dat durven we u van tevoren niet te vertellen. Dat is voor elke gemeente anders. Stel uw gemeente vooraf de vraag of u subsidie van hen krijgt.

Antwan Tuinprojecten is dealer van leverancier Urbanscape

Urbanscape is wereldwijd leverancier van groene daken. Wat zijn daar dan de voordelen voor u van? Urbanscape is heel eenvoudig aan te leggen. Dat scheelt ons tijd. En u dus geld. Door de opbouw van Urbanscape is er geen speciaal materiaal nodig.

Onze groene daken zijn een stuk lichter dan gemiddeld. Daarvoor is ons groene dak altijd voor uw dak geschikt. En het slimme irrigatiesysteem (optioneel) zorgt ervoor dat uw groene dak jarenlang mooi blijft.

We kunnen u eenvoudig twee soorten groene daken aanbieden: extensieve en intensieve groene daken. Huh, daar moet u mij meer overtellen?

Extensieve groene daken

Dat zijn groene daken met een dunne laag van planten op uw dak (ongeveer zeven centimeter). Het voordeel daarvan is dat uw groene dak daardoor goedkoper is. Maar ook is een extensief groen dak geschikt voor elk dak. Omdat het groene dak minder zwaar is. En uw dak is heel onderhoudsvriendelijk.

Intensieve groene daken

Een intensief groen dak is een luxer groen dak dan een extensief groen dak. Een dak waar u vaak ook op kunt lopen. De planten zijn ongeveer vijftien centimeter tot een meter hoog. Het lijkt eigenlijk veel op uw gewone tuin. Maar dan het dak op.

Wilt u een offerte voor een groen (sedum)dak van Antwan ontvangen?

U denkt goed na over de keuze van een groen dak. Wilt u weten of uw dak écht geschikt is voor een tuin op het dak en wat de kosten hiervan zijn in uw geval?

Neem contact op

Sedum dak op veranda - Antwan Tuin Totaal