Tuinverlichting

Tuinverlichting

Tuinverlichting is tegenwoordig een essentieel onderdeel van uw (nieuwe) tuin. Vaak onderschatten mensen hoeveel sfeer dit kan toevoegen aan uw tuin. Als u echt wilt genieten van uw tuin, is sfeerverlichting onmisbaar. Wilt u meer weten over de functies en verschillende soorten van tuinverlichting? Lees dan snel verder! 

Tuinontwerp Antwan Tuin Totaal  

Waarom investeren in tuinverlichting?

 • Ook tijdens de avonduren nog kunnen genieten van uw tuin. U hebt ook gedurende de winter nog mooi zicht op uw tuin nadat de zon is ondergegaan. Of als u tijdens de zomer nog heerlijk buiten wil zitten in de avond. De tuinverlichting zorgt voor een luxere en exclusievere sfeer.
 • Het komt misschien niet meteen in u op, maar tuinverlichting is ook een hulpmiddel tegen inbrekers. De inbreker valt immers meer op in een goed verlichte tuin. U kunt hierbij ook kiezen voor functionele lampen met een bewegingssensor.

 

De juiste tuinverlichting kiezen

Wij werken samen met het bedrijf In-Lite. Deze verzorgt prachtige automatische systemen voor uw tuinverlichting. Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden. Wij lichten ze hieronder voor u uit.

Wandlampen

Geef uw huis een warme, maar toch statige uitstraling. Hiervoor kunt u het best gebruikmaken van wandlampen. Wandlampen zijn ook prachtig voor bij de voor of -achterdeur. U kunt hier ook kiezen voor wandlampen met een schemersensor. Hierdoor gaan de lampen automatisch aan bij schemer.

tuinverlichting

Grondspotjes

Zorg ervoor dat u in het donker uw weg nog goed kunt vinden door uw oprit mooi te verlichten. Wilt u subtiele verlichting? Ga dan voor ingebouwde grondspotjes die u kunt verwerken in uw tegels. U kunt grondspotjes ook gebruiken om een element uit uw tuin extra te laten opvallen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige boom of een fontein.

Staande buitenlampen

Deze lampen kunnen sierlijk langs uw tuinpad of borders staan. Ze zorgen ervoor dat uw oprit of tuinpad goed verlicht zijn en zijn tegelijkertijd echte eyecatchers voor de tuin. Er zijn veel verschillende opties van staande buitenlampen; van modern tot landelijk, verschillende soorten licht en kleuren. Er is altijd wel een staande buitenlamp die bij uw huis en tuin past.

Opbouwspots

Opbouwspots zijn heel subtiele spots, maar toch onmisbaar voor in je tuin. Ze zorgen voor een warme sfeer door het indirecte licht over traptreden, vlonders of muurtjes. Ook zijn ze erg goed te gebruiken als verlichting bij de overkapping of pergola.

Sfeerverlichting tuin met bewegingssensor

Deze lampen komen goed van pas om uw huis extra te beveiligen. Hierdoor zullen ongewenste indringers afgeschrikt worden.

Verlichtingsplan

Wilt u meer weten over het opstellen van verlichtingsplannen? Dit is een essentieel onderdeel om goed over na te denken. Bedenk goed wat de functie van de verlichting is per element dat u wilt gaan verlichten. Dit kan functioneel zijn; extra veiligheid in de avond. Of juist voor extra sfeer in uw tuin; een mooie hoek of boom uitlichten.

Veel mensen kennen de effecten van de juiste tuinverlichting niet. Maar als wij met ons verlichtingsadvies komen, zult u snel ja zeggen tegen ons verlichtingsplan met behulp van in-lite. We zijn hoveniers en geen elektriciens. Maar we hebben wel veel ervaring met verlichting.

Na het lichtplan moet de verlichting natuurlijk aangelegd worden. Wij zorgen dat de elektriciteit goed aangesloten wordt aan de tuinlampen vanuit uw woning, de garage of vanaf de veranda zodat u ze gemakkelijk kunt bedienen met een app op uw telefoon.

Er zijn nog veel meer opties als het gaat om verlichting. Voor een compleet, professioneel lichtplan kunt u altijd contact met ons opnemen. Het is het makkelijkst om uw belichting tegelijk te laten aanleggen met uw tuin. Als u te weinig budget heeft op dat moment, kunt u er ook voor kiezen het benodigde kabelwerk alvast te laten leggen. Hierdoor hoeft later de tuin niet overhoopgehaald te worden en scheelt dat u later weer kosten.

De onderdelen van een verlichtingsplan

Wilt u een lichtplan voor uw tuin laten maken door onze hoveniers? Uw mooie verlichte tuin begint bij een goed ontwerp. Een uitgewerkt lichtplan bespaart tijd en geld. Want:

 • We voorkomen dat er te weinig en te veel lichtpunten in de tuin zijn.
 • Wij kunnen uw verlichting sneller plaatsen.
 • U kunt makkelijker de juiste tuinlampen kiezen.
 • We kunnen uw budget heel eenvoudig verwerken en eventueel aanpassen.

De onderdelen van uw tuin gaan we in kaart brengen. Van terras naar de vijver tot het grasveld. Maar ook de plantenbakken, uw boompjes en de loungeset. We gaan bepalen wat we gaan verlichten. Wat is handig en wat is mooi? En hoeveel licht hebben we daarvoor nodig?

Voor ons verlichtingsplan zijn vier onderdelen heel belangrijk:

 1. Goede zichtlijnen. We zorgen voor overzicht in uw tuin. De onderdelen van uw tuin die u ook echt moet zien.
 2. Het contrast. Want welke plekken in uw tuin wilt u het liefste wel of niet zien?
 3. Veel intensiteit. Een boom moet soms iets minder opvallen dan de andere struik of uw veranda. En de vijver moet een andere kleur krijgen dan de verlichting van uw schuurtje.
 4. De juiste richting: vanuit het raam of vanaf de veranda moet het licht niet vervelend in uw ogen schijnen. Dus moet de lamp de juiste kant op schijnen.

Daarna gaan we aan de slag met elektriciteit, benadering en kleurencodes. We gaan elektrische draden en snoeren aanleggen. De voordelen van het lichtplan gelden alleen als de uitvoering juist is. Gelukkig zijn we daar erg goed in.  

in-lite verlichting - Antwan Tuin Totaal

Kosten tuinverlichting

Hoeveel kost tuinverlichting gemiddeld dan? Als u uw gehele tuin (gemiddelde grootte) mooi verlicht wilt hebben, kunt u uitgaan van zo’n 1500-2000 euro. Dit wisselt per tuin natuurlijk.

We houden van goedkoop. Heel logisch. Maar we willen u graag adviseren. Wij weten dat tuinverlichting verkrijgbaar is in alle soorten, maten, kwaliteiten en dus prijzen. Maar volgens ons is goedkope tuinverlichting echt een duurkoop. Vraagt u om ons de juiste verlichting? Dan gebruiken wij duurzame tuinverlichting die écht jarenlang meegaat.

Wij maken uw leven gemakkelijker met een goed verlichte tuin. En wij maken uw tuin helemaal af.

 • We maken uw veranda, balkon of fietsenschuur tot een sprookjeskasteel in het donker door een schitterende wandverlichting te plaatsen. Zodat u samen met onze terrasverwarmers ook in de koude maanden buiten wilt zitten.
 • Want we plaatsen een mooie en goede wandlamp naast uw deur.
 • Uw vijver laten we oplichten door net onder het water een lichtje te plaatsen.
 • Een aantal mooie boompjes zetten we mooi in de spotlight met spotjes.
 • En we verlichten uw paadjes met behulp van de juiste paaltjes.

Bent u enthousiast geworden en kunt u niet wachten om ons in de arm te nemen? Bekijk onze prachtig verlichte tuinen en laat u onderdompelen in een verlichtingsgesprek van mogelijkheden.    

Verlichtingsplan aanvragen

wandverlichting - Antwan TuinTotaal