Ruime tuin met hoogteverschil en maatwerk overkapping

Ruime tuin met hoogteverschil en maatwerk overkapping

In deze prachtige ruime tuin is er een hoogteverschil gecreëerd met een bankirai vlonder. Ook is er een maatwerk overkapping met een gezellige zithoek gemaakt, die uitkijkt op de rest van de tuin. Achter het verdiepte terras is er een muurelement geplaatst, die zorgt voor meer privacy. De oprit leidt naar een op maat gemaakte fietsenstalling, waar er gebruik is gemaakt van een grote plantenbak als eyecatcher.

Uw droomtuin laten aanleggen? >

Maatwerk overkapping

Bij deze maatwerk overkapping is ervoor gekozen om verschillende kleuren hout te gebruiken. Dit zorgt voor mooie afwisseling tussen verschillende materialen. De wanden zijn bekleed met bankirai, een hele duurzame vorm van hardhout die erg lang meegaat. Omdat deze overkapping geplaatst is in de hoek van de tuin, heb je een prachtig doorkijkje naar de rest van de tuin.

Hoogteverschil en vlonder

Aanliggend aan de woonkamer is er een vlonder gebouwd, met daar ook een zitgelegenheid. Voor de vlonder is er een hardhouten fundering gebouwd, en is deze hierna bedekt met bankirai hout. Door bankirai op meerdere plekken in de tuin terug te laten komen, is er een mooie eenheid tussen verschillende gedeeltes van de tuin gecreëerd. Aan de zijkanten van het vlonder zijn er witte, watervaste multiplex platen gebruikt. Zo krijgt de vlonder een strakke uitstraling.

Omdat er hoogteverschil is tussen de woonkamer en de rest van de tuin, is er een houten trap geplaatst. Dit hoogteverschil zorgt voor een mooie overgang tussen het huis en de tuin. Hierdoor ontstaat er meer diepte en ruimtelijkheid in deze tuin.

Schuttingen

Er is gebruik gemaakt van verschillende materialen voor de schuttingen. Langs het verdiepte terras is er een muurelement geplaatst. Deze heeft een hoogte van 120 cm. Dit zorgt ervoor dat het terras gescheiden wordt van de oprit en er meer privacy is in de tuin. Voor dit muurelement is er een geïmpregneerd vurenhouten frame gebruikt. Hiertegen is ayous hout gemonteerd.
Voor alle poortduren is er weer gebruik gemaakt van bankirai hout. En er zijn gaaspanelen geplaatst waar hedera tegen is geplant

Oprit en fietsenstalling

Aan de zijkant van het huis is er een ruime oprit gecreëerd. Deze kijkt uit op een lage haag en als eyecatcher een mooie, grote plantenbak. Aan de zijkanten van de oprit, zijn keerwanden van glad beton geplaatst. Dit zorgt voor een strakke afwerking en extra stevigheid.
Ook voor de fietsenstalling is er weer bankirai hout gebruikt. Hierdoor past deze perfect bij alle andere elementen van de tuin.

Borders en beplanting

Aangelegen aan de maatwerk overkapping is er een verhoogde border gemaakt. Rondom deze verhoogde border is er een rand geplaatst van glad beton. In de border zijn er verschillende soorten beplanting gebruikt; bomen en lage beplanting.

Bestrating

Voor het bestraten van de tuin, bij de overkapping en het verdiepte terras, zijn er vloerplaten van Simbeton gebruikt. Deze platen zijn erg goed bestand tegen negatieve invloeden van buitenaf, zoals mos en bladresten.

Voor verschillende delen van de tuin is er grind gebruikt; strook voor het vlonder en langs de betonplaten op de oprit. Er is hier gekozen voor castlegrind, ook wel kasteelgrind genoemd. Deze grindsoort is een rond gerolde grindsoort (makkelijk beloopbaar) en heeft een prachtige champagne-beige kleur.

Verlichting

Er is gebruik gemaakt van In-Lite verlichting door de gehele tuin heen. Dit zorgt voor een sfeervolle zithoek bij de overkapping. Hierdoor kun je ook in de avonduren nog heerlijk genieten van de tuin.

Specificaties van de tuin

In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen:

Tuinontwerp: Door Studio Linda Wester

Verharding: Vloerplaten van Simbeton (afmeting:100x100x12cm), Castlegrind en betonnen keerwanden

Overkapping: Bankirai hout

Verlichting: In-Lite Ace dark, Nero, wall disk, scopes

Beplanting: Vaste beplanting mix, bomen

Vlonder: hardhouten frame + bankirai hout

Muurelement: Geïmpregneerd vurenhouten frame + ayous hout

Schutting: Bankirai hout en hedera beplanting

Wilt u meer weten over deze ruime tuin met hoogteverschil en maatwerk overkapping?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze ruime tuin met hoogteverschil en maatwerk overkapping? En bent u benieuwd of wij ook uw droomtuin kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op. Al jarenlang zijn wij dé hovenier van Rotterdam en omgeving en weten als geen ander wat ervoor nodig is om een tuin te ontwerpen en realiseren waar u jarenlang van geniet. Ontdek het zelf. Bereid u voor met ‘Pin uw droomtuin’ en maak uw eigen moodboard aan. Wilt u liever eerst een tuinontwerp aan huis laten maken dan is dat mogelijk. Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op
voor uw droomtuin